Διαδικασίες αξιολόγησης για εκλογικούς συνδυασμούς.

Είμαστε λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και βλέπουμε να έχουν παρεισφρήσει άτομα σε διάφορους συνδυασμούς που δεν συνάδουν με τη διακηρυγμένη ιδεολογία του συνδυασμού. 

Οδηγίες αναφορικά με την διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ – ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπάρχει μία προχειρότητα στο πως στήνεται ένας συνδυασμός, γιατί στήνεται τελευταία στιγμή με βιασύνη, χωρίς καθόλου αξιολόγηση. Γιατί δεν είναι αξιολόγηση ο πολιτικός χώρος που ανήκει κάποιος υποψήφιος. Μπορεί να στηρίζει αριστερό ή κεντρώο κόμμα, αλλά ο ίδιος να είναι μισογύνης ή ρατσιστής. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. 

Δεν μπορείς ως συνδυασμός να ελέγξεις ποιος σε στηρίζει, αλλά μπορείς να ελέγξεις ποιον διαλέγεις εσύ ως υποψήφιο. Χρειάζεται σοβαρή διαδικασία αξιολόγησης που δεν υπάρχει. 

Και μπορεί οι συντηρητικοί, δεξιοί και ακροδεξιοί συνδυασμοί να μην ενδιαφέρονται για αυτά (αντίθετα τα θεωρούν προσόντα) αλλά οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως προοδευτικοί έχουν υποχρέωση να προσέχουν πολύ και να αναγνωρίζουν τα λάθη τους όταν τα κάνουν, να ζητάνε συγγνώμη και να αφαιρούν τους προβληματικούς υποψηφίους, ή ακόμα και να αποσύρονται αν αυτό γίνεται επανειλημμένα.

 

Βασίλης Περαντζάκης
Αναλυτής/Προγραμματιστής/Υπεύθυνος RND
Αντιπρόεδρος Δ.Ε. Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
info@pirateparty.gr
6934753640 

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.