Η αποχαύνωση και ο εκβαρβαρισμός είναι στόχος της κυβέρνησης, όχι παρενέργεια. Ελάτε στους Πειρατές να το αλλάξουμε.

“Θα τσακώνονται ποιος θα πάει την Κυριακή” μας λέει ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης και χειροκροτούν οι οπαδοί του. 

Γράφω αυτά τα λόγια και ξέρω ότι λίγοι θα τολμήσουν να τα διαδώσουν. Θα τα διαβάσουν άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια θέση με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια. Και τους καταλαβαίνω απόλυτα. Γιατί να τολμήσουν να μιλήσουν; Να χάσουν τα λίγα που έχουν; 

Γιατί άραγε να μαλώνει κάποιος για να δουλέψει την Κυριακή; Γιατί απλά είναι απελπισμένος. Χρειάζεται τα χρήματα για να καλύψει τα έξοδα της οικογένειάς του. Εκεί ποντάρει ο Γεωργιάδης και η κυβέρνηση. Στην φτωχοποίηση που θα βοηθήσει να υπάρχει εργατικό (δουλικό) δυναμικό για τους “επενδυτές“. 

15 λεπτά θα ανέβει το ψωμί. Να αγοράζετε λιγότερο ή να δουλέψετε Κυριακή. Έτσι θα πάρετε και λίγο λάδι για την σαλάτα. Ναι το ξέρουμε ότι είναι ακριβές οι ντομάτες, αλλά αν πάτε αργά στη Λαϊκή θα βρείτε τις σάπιες σχεδόν τζάμπα…

Άλλωστε δεν το κρύβει και ο Πρωθυπουργός. Είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ανέβουν οι μισθοί για να υπάρχει κατανάλωση. Μια χαρά βγάζουν τους φόρους από την λίγη κατανάλωση που υπάρχει τώρα γιατί οι τιμές είναι ψηλές, οπότε και ο φόρος υψηλός. Αυτά τα χρήματα τα κάνουν επιδοτήσεις για τους φίλους τους. Αυτοί με την σειρά τους ελέγχουν τα ΜΜΕ και καθοδηγούν τον κόσμο στο να πιστεύει ότι του σερβίρουν.

Οι κρίσεις είναι ευκαιρίες για αυτούς. Όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο. Θα μοιράσουν ψίχουλα και θα φάνε την μερίδα του λέοντος. Έρχονται πολλά λεφτά και το μυρίστηκαν οι επενδυτές, οπότε μας ανέβασαν κλιμάκιο! Δις ολόκληρα. Θα πάνε σε “έργα”. Έργα που θα αποδειχτούν κακοτεχνίες ή… “ατενχνίες” όπως έγινε με τα 150 εκ στην Θεσσαλία. 

Έτσι και τώρα, οι χρηματοδότες φίλοι τους ζητάνε σκλάβους. Σκλάβους που θα σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το κομμάτι ψωμί που του πετάνε. Εκβαρβαρισμός.

Αν δεν έχετε θυμώσει με αυτά, τότε έχετε αποχαυνωθεί. Αυτός είναι ο δεύτερος στόχος του Άδωνι Γεωργιάδη και των υπολοίπων στην κυβέρνηση. Να μην μπορείτε να σκεφτείτε. Να ναρκώσουν τις διανοητικές σας ικανότητες. 

electric-yak332: a barbarian is injured by an opponent

Η Κυριακή δεν είναι μόνο μία μέρα. Είναι σύμβολο για τον εργαζόμενο. Συμβολίζει το δικαίωμα στην ξεκούραση. Αυτό θέλουν να μας το πάρουν. Και το κάνουν σταδιακά ώστε να μισούμε όσοι μας το έχουν πάρει αυτόν που έχει ακόμα το δικαίωμα, όχι αυτόν που μας το κατάργησε. 

Εξάλλου πόσοι υποσχέθηκαν να αλλάξουν αυτό το σύστημα και τελικά υποχώρησαν στις πιέσεις; Πόσοι συμβιβάστηκαν; Ακόμα και η προηγούμενη κυβέρνηση που ήθελε να λέγεται αριστερή, υποχώρησε μπροστά στους “ισχυρούς”. Όχι γιατί θα μας έβγαζαν από το Ευρώ, δεν υπήρχε περίπτωση, ούτε τρόπος, αλλά γιατί θα έχαναν και οι ίδιοι την βολή τους. Είναι συνηθισμένοι πλέον στα “οφίτσια”.  

Και τώρα; Τώρα η κυβέρνηση αυτή είναι μόνη της, κυρίαρχη να κάνει ότι γουστάρει χωρίς να νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Μόνο για το bottom line. Το κέρδος. 

Ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΜΕΡΑ25, ούτε κάποιος άλλο που ταΐστηκε τόσα χρόνια από δημόσιο χρήμα θα κάνει κάτι. Όχι γιατί οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτά φταίνε ή κάνουν λάθος. Αλλά γιατί δεν είναι αυτοί που τα ορίζουν.

Ως αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Κόμματος Πειρατών Ελλάδας θα υποσχεθώ ένα πράγμα στα μέλη μας. Θα έχουν λόγο όπως και εγώ στο κόμμα. Οι συνδρομές τους θα προσπαθήσω είναι η μόνη χρηματοδότηση του κόμματος. Καμία κρατική χρηματοδότηση δεν θέλω να έρθει στους Πειρατές όσο ποσοστό και να έχουμε. Ούτε ένα ευρώ.  Και όταν θα λάβουμε μέρος στις εκλογές θα πληρώσουμε ακόμα και για το χαρτί, αν περνάει από το χέρι μου. Τέρμα στα “ναι μεν αλλά”.

Ώρα για νέο προοδευτικό κόμμα που δεν κοροϊδεύει τους πολίτες. Ώρα για τους Πειρατές. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@pirateparty.gr, ή καλέστε στο 6934753640 για να μάθετε πως θα γίνετε μέλη, πως θα συμμετέχετε στο συνέδριό μας και πως θα βοηθήσετε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα αντάξιο των αξιώσεων του Ελληνικού λαού. 

Βασίλης Περαντζάκης
Αναλυτής/Προγραμματιστής/Υπεύθυνος RND
Αντιπρόεδρος Δ.Ε. Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
info@pirateparty.gr
6934753640 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.