Κοινωνική Οικονομία

Χθες (16/4) ήμουν σε μία συνάντηση που οργάνωσε ο Νίκος Χρυσόγελος (πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων/Πράσινων) για την Κοινωνική Οικονομία.

Η συνάντηση έγινε σε χώρο του Welcommon Hostel που αποτελεί πρότυπη επιχείρηση της Κοινωνικής Οικονομίας.

?

Υπήρχαν εκπρόσωποι της πολιτείας, της περιφέρειας, του δήμου, του εμπορικού επιμελητηρίου καθώς και ερευνητές από το Πάντειο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Με 2 λόγια η Κοινωνική Οικονομία είναι επιχειρήσεις ιδιωτικές που σκοπό δεν έχουν το οικονομικό κέρδος, αλλά το κοινωνικό όφελος. Λειτουργούν όπως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, αλλά υπάρχει διαφορά στον τρόπο διαχείρισης πόρων και στην διαμόρφωση των τιμών των υπηρεσιών που είναι χαμηλότερες με στόχο την ποιότητα.

Στην Ελλάδα, από ότι κατάλαβα, το θεσμικό πλαίσιο καθώς και η αντιμετώπιση από τους μηχανισμούς χρηματοδότησης αποτελούν εμπόδια στην επέκταση του μοντέλου και στην καινοτομία του.

Με συνεργάτη και καλό φίλο που βρίσκεται σε τελικό στάδιο διδακτορικού πάνω στην εναλλακτική οικονομία, ετοιμάζουμε μία πρόταση για τους Πειρατές για να μπει στην πολιτική μας και να αποσταλεί στους εκπροσώπους της πολιτείας και των περιφερειών.

Και μην ξεχνάτε: Στις Ευρωεκλογές θα βρείτε τους δύο Πειρατές, Πετροπούλου Πηνελόπη και Περαντζάκη Βασίλη στο Ευρωψηφοδέλτιο του συνδυασμού Λαική Ενότητητα – Μέτωπο Ανατροπής / Λαϊκή Ενότητα – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.