Ο διπλός κίνδυνος.

Το Ισλάμ είναι επικίνδυνο. Δεν χωράει αμφιβολία. Όποιος λέει ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία της ειρήνης, ή δεν ξέρει τι είναι θρησκεία ή δεν ξέρει τι είναι ειρήνη.

Η Ευρώπη, όμως, που έχει αποτύχει να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της, δεν το έχει κάνει γιατί δεν μας παρακολουθεί όλους, συνέχεια, όπως νομίζουν αυτοί που εύκολα παραδίδουν τις ελευθερίες μας για την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Η αποτυχία ξεκινάει από την δημιουργία των γκέτο. Η αποτυχία ξεκινάει από την δημιουργία πολιτών δεύτερης ή τρίτης κλάσης με λιγότερη πρόσβαση στις υποδομές παιδείας και υγείας.

Αν αυτά τα δύο είχαν δοθεί απλόχερα, οι μισές και πλέον επιθέσεις δεν θα είχαν γίνει ποτέ. Γιατί; Γιατί απλά δεν θα είχαν μεγαλώσει Ευρωπαίοι πολίτες που θεωρούν ότι τους βλέπουμε ως σκουπίδια και δεν θα έψαχναν να βρουν μαγικές λύσεις σε θεούς και ιερούς πολέμους.

100% ασφαλείς σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν φανατικοί δεν θα είμαστε ποτέ. Όμως αν επικεντρωθούμε σε αυτά που μειώνουν τον φανατισμό, τότε θα υπάρχει και περισσότερη ασφάλεια. Αν αντιθέτως πανικοβληθούμε από θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται από αποτυχημένους στον τομέα της ασφάλειας, τότε το πρόβλημα θα ενταθεί.

Κυκλοφορούν τώρα, με την βοήθεια του επιτρόπου μετανάστευσης, του Αβραμόπουλου, πληροφορίες ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες που πέρασαν από την Ελλάδα υπήρχαν 6 χιλιάδες τζιχαντιστές! Άραγε από που προέρχονται αυτές οι πληροφορίες; Από την “καταγραφή” που δεν γίνεται ή από τις ίδιες υπηρεσίες που χρειάστηκαν 4 μήνες να εντοπίσουν έναν τρομοκράτη στις Βρυξέλλες και το έκαναν θέμα στα media, προσκαλώντας στην ουσία τους υπόλοιπους τρομοκράτες να δράσουν άμεσα! Και όμως. Αυτοί θέλουν να τους πάρουμε στα σοβαρά και να γυρίσουμε την πλάτη μας στα εκατομμύρια αθώων μεταναστών και προσφύγων! Κριτήριο; Ότι είναι μουσουλμάνοι! Ίσως και “μαυριδεροί”!

Αν το Ισλαμικό κράτος ήθελε να στείλει μαχητές του να αιματοκυλήσουν την Ευρώπη πως νομίζετε ότι θα το έκανε; Στέλνοντάς τους ανάμεσα στους πρόσφυγες που δεν είναι σίγουρο πότε και πως θα φτάσουν στο στόχο τους ή αγοράζοντάς τους κουστούμια με τα εκατομμύρια που κερδίζουν από το λαθρεμπόριο πετρελαίου και βάζοντάς τους σε ένα αεροπλάνο από την Σαουδική Αραβία, πρώτη θέση για τις πρωτεύουσες της Ευρώπης;

Και όμως, θέλουν να μας πείσουν ότι αντί να ακολουθήσουν την απλούστερη και αποτελεσματικότερη λύση, αυτοί τι κάνουν; Απαγάγουν, λέει, παιδιά και έρχονται εδώ μέσα από την Τουρκία, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με τα πόδια! Και οι ίδιοι άνθρωποι είναι αυτοί που λένε ότι “κοιτάξτε, οι περισσότεροι είναι νέοι άντρες, ελάχιστα παιδιά υπάρχουν.”

Ή το ένα ισχύει, ή το άλλο. Και τα δύο δεν μπορούν να τα έχουν. Και όμως επιμένουν στην συνωμοσιολογία.

Αν η Ευρώπη τρομοκρατηθεί και γυρίσει την πλάτη  της στους πρόσφυγες, τότε τροφοδοτεί τις επόμενες γενιές τρομοκρατών από τους πιο απογοητευμένους. Αν η Ευρώπη τους αφομοιώσει, τους εκπαιδεύσει και τους φροντίσει, το Ισλαμικό κράτος χάνει πολύτιμα πυρομαχικά.

Η μετανάστευση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, όσο υπάρχουν άνθρωποι και προβλήματα. Όσο υπάρχουν πόλεμοι, το ίδιο θα συμβαίνει και με την προσφυγιά.  Γιατί το κάνουμε δύσκολο να μετακινηθούν και ξοδεύουμε μετά εκατομμύρια για να μαζέψουμε τα αμάζευτα, και το χειρότερο όλων, μαζί με πτώματα παιδιών; Γιατί βοηθάμε τους ακροδεξιούς αφήνοντας ανεξέλεγκτες ροές εξαθλιωμένων ανθρώπων ενώ θα μπορούσαμε να τους υποδεχτούμε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες κάνοντας απλή την διαδικασία μετακίνησής τους;

Αν η Ευρώπη τρομοκρατηθεί και αφαιρέσει τις ελευθερίες που κάνουν τον πολιτισμό της να διαφέρει, τότε για ποιον πολιτισμό μιλάμε; Για έναν φοβικό κόσμο που τα πάντα παρακολουθούνται στο όνομα μίας ασφάλειας που δεν θα έρθει ποτέ;

20__martin_luther_king_jr__by_sfegraphics-d4t18xzΟ μόνος εχθρός που φοβούνται οι Ισλαμιστές είναι η μόρφωση και η ανθρωπιά. Δεν φοβούνται ούτε σφαίρες, ούτε κοριούς.

Στην τελική, τι θέλετε να θυσιάσετε για να αισθάνεστε ασφαλείς και τι κοστίζει περισσότερο; Να μορφώσεις ανθρώπους, ή να τους ισοπεδώσεις την χώρα με πυραύλους και σφαίρες; Βέβαια το δεύτερο έχει μεγάλο κέρδος για κάποιους…

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.