Αποτίμηση Ευρωεκλογών 2019

Θέλω για αρχή να ευχαριστήσω όσους μας ψήφισαν.  Ευχαριστώ και όλα τα μέλη που βοήθησαν στην εκλογική αυτή διαδικασία με προσωπικό χρόνο, χρήματα και εργασία.

Η εκλογική συμμαχία με την ΛΑ.Ε. έκλεισε δυστυχώς με αποτυχία. Και δεν φταίει η ΛΑ.Ε. ή ο κύριος Λαφαζάνης για αυτό. Η ΛΑ.Ε. αυτή την δύναμη είχε, αυτήν έδωσε. Ο κόσμος επίσης επέλεξε να ψηφίσει σε μία πολωμένη εκλογική διαδικασία περισσότερο με κριτήρια εθνικών εκλογών και είναι και αυτό απολύτως σεβαστό.

Τα μέλη και η εκλογική βάση του Κόμματος Πειρατών επίσης επέλεξαν να μην ψηφίσουν την συνεργασία. Επίσης σεβαστό και για μένα αναγκαστικά θα πρέπει να αναφέρω κάτι που ακούγεται ξύλινο: “μήνυμα ελήφθει”.

Είναι η τρίτη εκλογική συμμαχία που κάνουμε ως Κόμμα Πειρατών και όπως και οι δύο προηγούμενες δεν απέδωσε. Από αυτό νομίζω πρέπει να πάρουμε το εξής: Θα πρέπει πρώτα να χτίσουμε την εκλογική μας βάση και πιο σημαντικά την βάση των μελών μας καθώς και το πολιτικό μας πρόγραμμα ανεξάρτητα και αν χρειαστούν συνεργασίες να το ξαναδούμε στο μέλλον.

Ένα καλό νέο από τις Ευρωεκλογές για την Ελλάδα είναι ότι μειώθηκε σημαντικά η δύναμη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Δυστυχώς δεν μειώθηκε ο λαϊκισμός όμως με το κόμμα του κυρίου Βελόπουλου, του τηλεπωλητή των “επιστολών του Ιησού” και πρωταθλητή των Fake News να μπαίνει στην Ευρωβουλή. Αντίθετα έξω έμειναν άνθρωποι με καλή κρίση στις αποφάσεις τους, όπως ο κύριος Νίκος Χουντής της ΛΑ.Ε. και όπως φαίνεται και η κυρία Σακοράφα του ΜέΡΑ25.

Γενικά το κλίμα στην Ευρώπη, αν εξαιρέσουμε την εκλογή 4 Πειρατών από την Τσεχία και την άνοδο των Οικολόγων στην Γερμανία, είναι σκοτεινό. Υπάρχει σοβαρή άνοδος της ακροδεξιάς και του συντηρητισμού που θα κάνει δύσκολη την εργασία στην επόμενη Ευρωβουλή.

Στις εθνικές εκλογές δεν βλέπω να προλαβαίνουμε να συμμετέχουμε. Οι πόροι που απαιτούνται είναι δύσκολο να βρεθούν στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που έχουμε. Θα το προσπαθήσουμε όμως και αν το καταφέρουμε καλώς. Αν όχι έχουμε έτσι κι αλλιώς πολύ δουλειά να κάνουμε.

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.