Σ’ωραίος…

Το “φαινόμενο” Αρτέμη Σώρρα δεν είναι κάτι καινούριο. Δεν έχει να κάνει με “απελπισμένους”, δεν έχει να κάνει με “ηλίθιους”. Δεν έχει να κάνει με κάποιο χάρισμα. Έχει να κάνει με έλλειψη παιδείας.

Η παιδεία μας, μας έχει συνηθίσει στις υπερβολές. Στους υπερήρωες, στα μοναδικά κατορθώματα ηγετών, βασιλιάδων, φιλοσόφων, επιστημόνων χωρίς καμία σύνδεση με την πραγματικότητα. Φιγούρες πέρα και πάνω από την πεζή ζωή μας. Η ωραιοποίηση της ιστορικής μας “συνέχειας” και η λατρεία για το κάθε φανταστικό επίτευγμα  είναι αυτό που έφερε τις συνθήκες για την δημιουργία ακολούθων του Αρτέμη Σώρρα.

Πως να αντιμετωπίσεις δικονομικά ή θεσμικά έναν τέτοιο κοινό απατεώνα που όμως ξέρει να χρησιμοποιεί αυτό το μειονέκτημα της παιδείας μας; Σίγουρα όχι με άρθρα που αναφέρονται στο παρουσιαστικό του. Σίγουρα όχι με μηνύσεις που του δίνουν δημοσιότητα με άφαντους τους μηνυτές.

Ο Σώρρας λέει “αποδείξτε μου ότι δεν έχω αυτά τα χρήματα”. Ε μα κύριε Αρτέμη μου, δεν πάει έτσι. Εσύ λες ότι τα έχεις, εσύ πρέπει να το αποδείξεις. Μέχρι τότε, δεν τα έχεις. Όπως δεν χρειάζεται εσύ να μου αποδείξεις ότι δεν έχω εγώ άλλα 3,6 τρις δολάρια, έτσι δεν χρειάζεται να το κάνω και εγώ για σένα.

Τι λέει ο τύπος αυτός; Ότι έχει πουλήσει αρχαία αντιβαρυτική τεχνολογία στον Ομπάμα για 3 τρις δολάρια. Ότι έχει μία μετοχή που αξίζει 600 δις ευρώ.  Γελοίες και οι δύο του δηλώσεις. Η μετοχή που έχει μπορεί να αγοραστεί στο Ebay για μερικά δολάρια ενώ δεν έχει καμία αξία. Όσο για την αντιβαρυτική τεχνολογία, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ακόμα γελάω όταν το ακούω.

Προκαλώ λοιπόν τον Κύριο Αρτέμη Σώρρα να με μηνύσει για να αποδείξει σε μένα τον Πειρατή ότι δεν έκλεψε τις πατέντες των αρχαίων Ελλήνων με την αντιβαρυτική τεχνολογία.  Τον προκαλώ να αποκαλύψει ποιος έχει στην κατοχή του τα 600 δις που του χρωστάνε για την μετοχή του καθώς υποστηρίζω ότι είναι μέλος της λέσχης Μπίλτερμπεργκ και της ομάδας Τριμπλέ.

 

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.